Wie is MC

INTRODUCTIE :

In 1997 verscheen haar eerste eigen album “Gewoon MarieChristien” en dat is ze sindsdien ook gebleven. Met “Een handje vol Muziek” en “Pluk de dag” als levensmotto is ze al die jaren haar passie blijven uitoefenen. En met steeds meer succes. Ze verleende haar medewerking aan een LP en vele verzamelalbums.
Na 4 albums in het Brabants Dialect, waaronder een sfeervol Kerstalbum, maakt ze nu alweer sinds 2007 Nederlandstalige muziek en ook hierin schreef zij alweer 3 inmiddels verschenen albums.
De typische, gevarieerde eigen stijl, die MarieChristien in de loop der jaren ontwikkelt, komt in al haar cd’s tot uiting. Op haar albums is muziek met een hart te horen en die vindt steeds gemakkelijker zijn weg naar de luisteraars.

 

MarieChristien heeft naam opgebouwd: een zangeres, die klinkt als een nachtegaal; een stralend middelpunt op het podium.
Ze beschikt over lekker in het gehoor liggend materiaal en nodigt het publiek ook graag uit om mee te zingen. MarieChristien is niet op haar mondje gevallen en dat laat ze tussen de nummers door dan ook duidelijk blijken.

Met haar innemende voorkomen, sprekende teksten en sprankelende uitstraling speelt ze gemakkelijk en flexibel in op het publiek. Dankzij haar laagdrempelige, herkenbare liedjes van hoge kwaliteit weet deze sportieve podiumvrouw uiteenlopende gezelschappen direct te boeien.


Tonny Alberti  (Alberti Entertainment):
MarieChristien maakt een lieve, krachtige indruk en al snel blijkt dat MarieChristien enorm veel ervaring heeft.

Eerste indruk: Bijzondere vrouw met een apart stemgeluid. Een rustige en hartelijke uitstraling. Mooie aparte ogen.
Indruk optreden: Goed optreden. Prachtige teksten en bijzonder stemgeluid. Ze zingt met emotie en spelen met publiek doet ze goed.
Advies MarieChristien kan haar olievlek uitbreiden. Doorzetten is haar credo.
Totaalplaatje: Leuke verschijning, prachtige nummers en talentvolle vrouw. Erg geliefd in het zuiden en ze zal harten veroveren ook buiten Brabant.
Volop gedrevenheid en volop enthousiasme, dat kenmerkt MarieChristien!
Wij hebben een krachtige engel ontdekt, nu de rest van Nederland nog.

Publiek:
Ze is iedere keer anders, maar het is altijd goed!

 

BIOGRAFIE :

In het gezin Verstraten werd veel gezongen. De jongste dochter Marie-Christien (Volkel, 1966) zong al vroeg in het kinderkerkkoor De Nachtegaaltjes, het koor dat ze later, gedurende twaalf jaar, zelf dirigeerde. Op haar zevende vormde ze een trio met een broer en een zus van haar. Het drietal trad onder de naam De Riolito's met liedjes op door de hele provincie Noord-Brabant.

MarieChristien maakt haar geregistreerde zangdebuut in ’87. In 1980 wint zij op veertienjarige leeftijd haar eerste regionale songfestival. In 1984 ontvangt zij uit handen van De TROS tijdens het Gouden Sleutelfestival zowel de Juryprijs als de Publieksprijs. Dat blijkt het begin van een veelbelovende carričre te zijn.
 
Twee nominaties voor de Vergulde Klomp en het winnen van de Brabantse
Dialectpenning in 2002 en 2004 en opnieuw een nominatie in 2006 voor de Brabantse Dialectpenning versterken haar motivatie en tekenen haar gedrevenheid. MarieChristien zingt en entertaint op een professionele manier in een gemoedelijke ambiance. Een zangeres die ervan geniet het publiek te laten genieten!
 
In maart 2007 is de inmiddels fulltime zangeres MarieChristien onderscheiden met de Ad de Laat-prijs. Ze krijgt 'm vanwege haar bijzondere verdienste voor het Brabantse dialect. MarieChristien heeft in hoge mate bijgedragen aan de erkenning van het Brabants als eigen taal. Maar het publiek van MarieChristien wordt breder en overschrijdt de provinciegrens. Ze besluit dat haar volgende album Nederlandstalig moet zijn.

Zij ontmoet John van de Ven (de grote man achter het succes van Andre Hazes en daarnaast bekend van producties voor o.a. Grad Damen en Dana Winner) en hij wordt de producer van haar eerste Nederlandstalige album.
Dankzij producer John van de Ven klinkt de muziek nu heel anders; haar publiek vindt het fantastisch.

In mei 2007 verschijnt dat nieuwe album 'Allerliefst', onmiddellijk gevolgd door de 'MarieChris10daagse' een tiendagentour die zo succesvol is, dat hij een jaarlijks vervolg krijgt. Meer speciale shows volgen: de jaarlijkse kerstshow, de Oranjeshow en 'Met 'n Knipoog Naar Maria', die slechts in de (maria)maanden mei en oktober wordt opgevoerd.
November 2008 verschijnt er een nieuw (winter)album ‘Warm Wit’, wederom geproduceerd door John van de Ven. Hieromheen wordt haar mooie sfeervolle winter-Kerstvoorstelling gebouwd. En tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de opnamen van een jubileumalbum, dat vanwege het 12 ˝ jarig jubileum in maart 2009 verschijnt.

Dit album is de start van een droomwens die in vervulling gaat. “MarieChristien in Theater met live muzikanten”. Tijdens haar jubileumjaar, heeft zij met de hulp van professionals toegewerkt naar het realiseren van deze droomwens. Zij vond de beste muzikanten en is klaar voor een nieuwe stap in een glansrijke carričre…En dit bleek een juiste nieuwe stap te zijn, want haar eerste eigen theatershow met live muzikanten in Markant te Uden op 28 mei 2010 was een daverend succes:

Deze theatershow is niet eenmalig, want MarieChristien wordt gevraagde in meerdere grotere theaters in Brabant.

Ondertussen gaat zij gewoon door met het schrijven van nieuwe liedjes en inmiddels is MarieChristien bezig met de opnames van haar nieuwste album “Voetsporen” dat op 3 maart 2012 in Theater Markant te Uden wordt gepresenteerd onder begeleiding van live muzikanten. Wederom een gloednieuwe theatershow dus.
Het nieuwe album wordt zeer gevarieerd: vlotte, vrolijke nummers, afgewisseld met een aantal hele mooie, gevoelige luisternummers. “Voetsporen” wordt opgenomen in de nieuwe studio van Roel Jongenelen en het wordt geproduceerd door….Natuurlijk…John van de Ven i.s.m. Roel Jongenelen.
Met dit album legt MarieChristien de lat nóg weer een stukje hoger!

 Bron : http://www.eindhoven-in-dialect.nl/